Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

fredag, oktober 17, 2008

Volvo oceanrace game har tatt helt av


Hele Corponorgjengen er med på nettspillet Volvo Oceanrace. Pulverheksa har gjort det meget bra i starten. I går lå Pulverheksa inne blandt de hundre beste båtene, for så å falle ned på rundt 200 plass i dag. Dette høres ikke så bra ut... , men... tar en i betraktning at det er nå over 30 000 båter med i regattaen, og at det i snitt er ca 15-20 000 innom nettsiden i løpet av døgnet for å oppdatere kurser og seilføring.....så kan skipperen på Heksa være stolt.
Og når det først skal deles ut ros, så må Rise og Ariel nevnes som har dratt i gang gruppeseilingen med Corponorbåtene. Rise er uten tvil regattageneral, både i "real life" og nå i den virtuelle verden. At han har berørt grunnen i Spania og Marokko, kan være et triks for å kvitte seg med groe....så han er ikke utelukket i spillet av den grunn.... han er rett bak oss nå og av en eller annen grunn viser han høyere fart enn hva vi klarer.
Swai har hatt en god start og har ligget i kjølvannet av pulverheksa. Nå ser det ut til at han følger kysten av Afrika, men han må før eller senere vestover han også. Siste rykte er at skipperen med familie skal på ferie nå, og tipper jeg rett er det på et sted med nett tilgang!
2nd Timeout ligger ca 20 000 plasser bak sammens med Springer....og dette virker rart...kan være at de har gått tidlig vestover og kommer til å hente dette inn på mer sydlig kurs?

Nå er malurten i begeret, at spillet har mange bugs, bl. annet ranking, hvor en beregner plasseringene etter distangse inn til Cape Town, og datagutta har ikke lagt inn rundingen på Fernando de Noronha i sine distanseberegninger.

Ut i fra mitt øye ser det ut til at det er få som seiler storsirkelnavigasjon, men i stedet følger rutene til lederbåtene som har gått nært Afrikakysten.Nå er det ikke så mye som skiller i mellom rumbline eller storsirkel. Jeg gjorde noen beregninger i går kveld da LadyFame lå syd av Tenerife og over til 03.53.85 S & 32.31.68 W. Da var det ca 31 Nautiske mil å hente på å seile storsirkel kursene. Vi får se om teoriene holder, uansett er det artig og avvekslende å sysle med store værsystemer og rimelig lange distanser, " but I`d rather be sailing"

Ingen kommentarer: