Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

søndag, oktober 19, 2008

1. april, eller?En kunne tro datoen var feil , når en leste lørdagens utgave av Avisa Nordland.

Skipperen på Pulverheksa og nestleder i seilforeninga var avbildet på første siden med følgende overskrift:" Bråkete seilbåter- Bodø kommune vil ha forbud mot seilbåter i store deler av Bodø`s nye småbåthavn, fordi de bråker! - bare tull sier Kennth Lauritsen i seilforeningen".

Den nye reguleringsplanen for Nerbyen har vært i gjennom behandling hos politikerne i planutvalget og kommiteen for plan, næring og miljø. Uten at noen hadde innsigelser. Dermed ligger seilbåtforbudet inne i den endelige reguleringsplanen som skal vedtas i bystyret på førstkommende torsdag.


Dette må være årets kaktushistorie fra politikerne i Bodø. Det er støy fra rigg med "rep" som slår mot masten,- som fremheves som det største problemet, samt en del uling i dårlig vær.

Det blir bare værre og værre, desverre, etterhvert som man leser den helsides store artikkelen.


Nå undrer jeg meget, om disse politikerne kan spole tilbake til vedtaket om kunst på moloen, hvor de vedtok å få montert såkalte "ule steiner"....som ble satt opp for skattebetalernes regning. De skulle gi forskjellige lyder/toner ettersom vinden blåste. Den gang var det strid om kunsten og pengene som skulle brukes.

I den senere tid er det lansert flere leilighetsprosjekter i strandsonen....med havutsikt...bryggeleiligheter, med utsikt over innseilingen til byen osv..... alle prospektene som har vært utlagt har fine bilder av kommende boliger, i et maritimt miljø med seilbåter fortøyd i brygga.


Nå er altså problemet støy fra seilbåtene. Det er nesten fantastisk at noen klarer å produsere problemer ut av ingenting.


Nå lurer jeg på hvor våre b(r)yggesakspolitikere har vært den siste tiden.... i hvertfall ikke innom internett... Jeg gjorde et raskt søk på Google med to ord..... støy og seilbåt. Da kan en lese om to kommuner i Norge, ...Søgne 2005 og Kristiansand 2007, som har hatt dette som tema. De konkluderer med at dette er et driftsproblem for havna og ikke et generellt byggeplan problem.Med prisene på Dynema fall og annet tauvirke...vet ikke jeg om noen seilere som lar dette "stå å slå" gjennom vinteren. Uansett er det i Bodø helt andre støykilder i Nerbyen som ødelegger nattesøvnen til de "maritime leilighetshavere".... Hvor lenge skal det gå før politikerne har fått forbud mot måkefuglene. Disse fuglene som også finnes i det "maritime" miljøet er uten tvil en plage om våren. Ja, og så kommer partyløvene på uteplassene langs kaia. Der en hører høylytt skvalder til den tidlige morgen.


Vi har den glede å benytte Bodø havn, som "turister" i egen by, og har flere overnattingsdøgn ved gjestebrygga. Der har man ikke behov for å ha stereoanlegg ombord, når musikken fra Teltet og Bryggerikaia starter.


Betydningen av fred og ro på sjøen, under seil ...er uten tvil rokket ved av politikerne i Bodø.


Det er tydelig en forskjell i oppfatning av det å høre sjøen skvulpe, kjenne skuta gli og høre vinden suse i rigg og seil.

- Av og til er det godt å kaste fortøyningene, lytte til måkene og bare seile uten forstyrrende politikere og andre forstå-seg-på 'ere....det er det,... jeg ...kaller støy.Ingen kommentarer: