Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

mandag, juli 28, 2008

Passerer polarsirkelen på nordtur

Da er vi definitivt på hjemtur. Dagen startet ut fra Nesna via Onøy, indre og ytre Kvarøy, og via Tonnes, Vikingen og til slutt Selsøyvik.
Janne forlot oss på Onøy til fordel for hutigbåten. Vi hadde en hyggelig helg sammens, og våre tanker går til alle landsmenn... ute og hjemme ....som i disse tider må være i jobb.

Vi fikk god vind over Matskjærsfjorden, og utpå Kvarøyfjorden måtte vi reve til "stormseil" da det blåste stiv kuling. Med bare noen kluter til seil fikk vi 8 knop i snitt på måleren inn mot Tonnes. Der var havna full av motorbåter, .....så vi stakk ut og gikk til idylliske Selsøyvik.
Der lå Stein Inge od Sissel med "følgebåten".Vi fikk med oss et supert måltid på havnekafeeen i Onøy. Denne plassen kan vi trygt anbefale med sin gratinerte klippfisk....skikkelig hjemmelaget mat.

Ut fra Onøy gikk vi gjennom Røssøysundet som er en skikkelig perle. Trangt sund men godt oppmerket. Lady Fame passerte polarsirkelen, på innsiden av Vikingen, slik at passasjen kunne dokumenteres behørig.

Ingen kommentarer: