Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

onsdag, juli 23, 2008

Frodige Tjøtta

Vi har benyttet tiden på Tjøtta til å utforske nærmiljøet. Fant stien "Fotefar mot Nord", som også går under navnet kulturminnestien, som går fra Tjøtta kirke til gravfeltet ved leia. Dette er en vandring på 3,5 kilometer. Vi tok en avstikker som beskriver kulturlandskapet med beiteland, og bruk av utmarken. Dette var spesielt intressant da det var satt opp informasjonstavler som beskrev faunaen, med sine spesielle særtrekk.
Gjestegård, tidligere Tjøtta gård. Serverer middag hver dag, men ellers ikke annet å få, vi ble møtt med en noe "brysk" velkomst, da vi spurte om kaffe servering.


Johan Brodkorb og fruen Davida hadde trang til symbolikk...... og fikk satt opp disse 3 steinene i hagen. De symboliserer Brodkorb og hans to hustruer. I en halvsirkel var det plassert 19. runde steiner som viste de 19 barna som han hadde i sine to ekteskap.

Bauta over Øyvind Skaldespiller... far til Hårek på Tjøtta.


Den første kirkelige handling vi hører om fra Tjøtta, var da Olav Trygvasson døpte Hårek og hans huslyd. Det bygget er borte for lenge siden, men denne steinkirken ble innviet i 1851.

Det sies at Håreks går skulle ha fritt utsyn til tre av himmelretningene.
Statens Fagsenter har fortsatt sau i marka. De fulgte med oss på vår vandring.

Rebekka stua ... husmannsplass ca 250 år gammel.
Sjøgang ....over brua......Fugletittings huset ute ved Osttjernet. Dette er naturreservat, og huset hadde eget teleskop.
Vi fikk se flere fuglearter ....som vi ellers ikke hadde lagt merke til...uten fagliteraturen som var tilgjengelig.Koselig treff ombord i "motorbåt". Tverlandsbåtene...Stormskjærsmøya og Vi2 hadde ankommet , mens vi var på tur.

Ingen kommentarer: