Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

mandag, april 21, 2008

Short Hand LYS - Klasseinndeling Corponor


Lite eller ingenting er sagt når det gjelder LYS bevisene for Corponor. Nå er det innført eget LYS bevis for Short Hand seiling i Norge, og i seilingsbestemmelsene er dette ikke nevnt med et eneste ord.

I følge Norlys skal alle regattaer som seiles i denne klassen benytte Short Hand bevis, noe som medfører en 1/100 i reduksjon i forhold til standard LYS.

Lady Fame oppdaterer nå sitt lys bevis, og vil følgelig stille med 1,21 under årets Corponor.

I 2007 ble vi straffet med 1,23 grunnet forskjell fra standardbåt, noe som ble korrigert til endelig 1,22 først etter at regattaen ble ferdig.

Klok av skade får vi i år alt under kontroll før tidsfristen for påmeldingen går ut den 19. mai.

I følge statuttene til LYS er det denne datoen som gjelder for hvilket LYS tall som skal brukes.

Når en sjekker databasen på konkurrentene er det mange som ligger inne med ekstremt lavt LYS tall, men da går jeg ut i fra at de oppdaterer seilene sine i databasen, ellers blir det mange som bare seiler med storseil..... og lavt lystall.
Klasse inndelingen blir et spennende tema. Det er kommet mange båter på lista med høye LYS tall. Hvor grensen kommer til å gå er det bare komiteen som vet, men Lady Fame ligger foreløbig ca midt på treet. Kommer grensen til å ligge rundt 1,21-1,22-1,23 blir det oppsplitting i forhold til fjoråret, hvor de klare favoritt båtene kan komme til å ligge i laveste LYS klasse.

Ingen kommentarer: