Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

fredag, august 03, 2007

Svolvær- HenningsværVi forlot Tranøy på mandags ettermiddag, med fin nordlig bris, og fulle seil. Det var flatt hav over Vestfjorden. Kursen ble lagt sør av svellingan med inngang i Molldøra. Siste del måtte vi starte motoren da vinden spaknet. Vi nøt turen over med nybakt pizza og en flott utsikt.


Fiskebåter og turistskip møtte oss i den trange leia mellom store og lille Molla.

På babord passerte vi Skjoldvær som lå badet i restene av kvelds solen.


Magnus hadde en leksjon i navigering mens vi hadde havneligge, og han begynner å få taket på kurser,waypoints, deviasjon og alt som hører med. Han var rimelig ivrig etter å finne "Fisker-kona" på moloen, som var siste waypoint.
Dagene i Svolvær har gått unna i marsfart. Førtøyd på gjestebrygga, rett under Bacalao, er det kort vei til utesteder og resturanter. Man må jo ikke koke middag hver dag ombord...er et ordtak som går igjen. Anker brygge fikk flittig besøk av oss tre.


Vi traff igjen bryggevenner fra Tranøy, som med sin 42 Hallberg- hadde seilt opp fra Levanger.
Mange gode historier, og hyggelige folk. Spesiellt Torbjørn, som spilte sanger til Trine ut i fra et bredt reportoar med nordlandsviser på trøndersk. Skikkelig bra!Onsdag gikk vi til Kabelvåg for å finne vaskemaskin og tørketrommel. Vi fortøyde som eneste båt på Prestengbrygga. Sist vi var her i slutten av Juni var det 108 seilbåter i vågen. "Fredelig -nå" , definitivt.
Vi spaserte ut til Nyvågar for dusj og badstu mens maskinene skulle gjøre jobben med tøyet.
En tidligere vannlekkasje i nybygget stoppet oss fra å få vasket tøyet, men vi nøt det nye badstuanlegget til fulle.

Betjeningen er helt super på service. De lovte å hjelpe med vasken, så neste dag fikk vi låne hotellets maskiner. En boknafisk middag med alt tilbehør ble fortært, og ...vips.. klesvasken var ferdig. En spesiell takk til Åge (tidligere kokk og servitør i Brønnøysund) som ordner god mat for tidligere stamkunder.

Nå ligger vi i Henningsvær, noe som må betraktes som "Bavaria-land". Det var fullt på gjesteplassene her da vi kom sent i går kveld. Vi la oss til på salgsbrygga til Hovde a/s, her var det ledige plasser. Dagen har vært benyttet til kaffebesøk hos forhandleren, og henting av noen småting til båten.
Det obligatoriske besøket på Klatrekafeen er unnagjort, og vi følger med på radioen for å skaffe oversikt over vær og vind for det kommende døgnet.

Det har blåst opp i liten kuling hele dagen, og sjøen er noe urolig. Planlegger overfart til Skutvik i morgen lørdag, hvis været er fordelaktig. Hvis ikke må vi nok "slite" oss igjennom noen dager til her i Lofoten.... Ja, ja vi skal vel klare det også. Det er ennå lenge til ferien er over.

Ingen kommentarer: