Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

mandag, juli 30, 2007

3. fantastiske dager på Tranøy
Været har vist seg fra sitt beste mens vi oppholdt oss på Tranøy.


Dagene har fløyet av sted. Vi har gått mange fine turer,..... ut på fyret, til butikken og kapellet.
Stedet har fasinert oss med sit særpreg og gjestfrihet.


Vi har besøkt stedets spiserier og serveringsteder. Valskøyta "Svolværingen" var en spesialitet som en skal lete lenge etter. Likeledes "Edvarda`s hus". Her la vi igjen store deler av husholdningsbudsjettet på et herlig måltid. Selv Magnus spiste fisken vi fikk servert.


Magnus har utallige dykk inne på badestranda. Han benyttet tiden flittig til å bade.Ellers har gamlingan vært på kunstutstillinger og eller studert stedets spesielle arkitektur. Tranøy har et svært sammensatt byggeskikk med alt fra Jugendstil, sveitser og funkis i skjønn forening. Ja det er nesten ikke et nordlandshus å se.Ellers er havna relativ aktiv, med mange båter som kommer å går. Stor trafikk med båter fra Harstad og Narvik. Da er det viktig at Bodø rampen samler seg. Her foreviget i en god diskusjon om "gamle dager" i Bodø sentrum. Puben på hvalskøyta ble et samlingspunkt.


Søndag kom søsterskipet - Søløven fra Narvik. Da fikk vi omvisning ombord og kaffebesøk hos oss.

2 kommentarer:

Roy Rise sa...

Utrolig trivelig åfølge dere på deres ferd over havet. Dere har den beste bloggen det er det ikke tvil om. Men si meg har ingen av dere noe ærlig arbeide :-) ?

Bjørn sa...

Takker for hyggelig kommentar, Roy. Du har jo ikke så værst side du heller, og jeg liker å følge med på de andre båtene også. Nå har jo noen av regattagutta begynt med skrytevideo av fiskeriene. Vi må nok sende en henvendelse til Fiskerimyndighetene å søke om krabbekvote til pulverheksa.....Værst er det at de bruker barna som agn .. i følge videoen.