Siste kjente posisjon for LadyFame

GPS tracking powered by InstaMapper.com

tirsdag, januar 23, 2007

Seilmagasinet omtaler påmelding i Corponor regatta

Her er en artikkel sakset fra Seilmagasinet`s web side. Det er tydelig at Corponor regattaen skaper litt liv å røre i et rimelig vinter-rolig seilmiljø.
Jeg har sjekket påmelde båter i dag og det er fortsatt bare 15 båter som er registrert. Regner med at det mobiliseres sterkt utover februar og mars.FORSVARER: Asbjørn Øveraas stiller som tittelforsvarer i Corponor-regattaen i sin tidlgere Linjett 33, men denne gangen med den nye eieren som skipper. (SEILfoto: Morten Jensen)
Corponor 2007
Toppseilere søker mot nord
Tre profilerte shorthanded-seilere fra seilmiljøet på Østlandet er å finne på deltagerlisten til Nord-Norges ledende shorthanded-regatta, Corponor Nordland Offshore Regatta. Regattaen åpnet sin påmelding søndag, og allerede nå er 15 lag påmeldt.
Morten Jensen - 16.01.2007, 08:45

Corponor 2007 teller på SEILmagasinets Shorthandedranking, og blant de tre «søringan» som vil ta turen nordover 12. mai for å seile i regattaen, er rankingleder Tor Hove fra Bærum. Han vil nok benytte sjansen til å kapre sesongens første rankingpoeng og styrke posisjonen sin på listen. Hove skal seile en helt ny Elan 340 sammen med Tommy Hågensen fra Tromsø. Hågensen deltok i Corponor 2006 og ble nr. 9 i sin Elan 333, og det er nok ikke fritt for at han håper Hove vil være med å forbedre det resultatet i hans nye båt.

Tor Hove var for øvrig i Bodø og Tromsø og holdt et seminar om shorthanded-seiling i forrige uke og forhåpentlig plukket mange av nordlendingene opp noen av hans mange tricks.


Bjørn Johansen debuterer i Corponor-regattaen med sin nye Bavaria 39 Cruiser, og som hjelpende hånd i fra sør har han fått Are Wiig – en av Norges mest erfarne shorthanded-seilere.


God hjelp vil også Svein Morten Sørensen få. Eilert Kamfjord står oppført som kompanjongen hans. Også i fjor hadde Sørensen en søring som mannskap i sin First 40.7; Are Philip Eklund, men det er ingen selvsagt vei til suksess å ha kjente seilere med om bord i lumske, nordnorske farvann. De endte på en 15. plass i Corponor 2006. Tiden vil vise om det blir en bedring i år med Kamfjord om bord.


VIL FORSVARE SEIEREN. De importerte seilerne i fra sør vil ganske sikkert møte hard motstand når de legger ut fra Bodø. De to beste båtene fra i fjor er allerede påmeldt.
Asbjørn Øveraas fra Bodø, som vant i fjor sammen med kona Liv Johansen i deres Linjett 33, stiller i år i samme båt, men denne gangen som mannskap hos Olav Taraldsen.
– Taraldsen har kjøpt båten min, men jeg ble veldig glad da han spurte om jeg ville være med i Corponor og forsvare seieren for i fjor. Men det blir nok hardt, for det blir mange gode seilere med denne gangen, sier Asbjørn Øveraas til SEILmagasinet. Han forteller at han har valgt å trappe ned regattaseilingen på grunn av en vond skulder, og han har gått til anskaffelse av en Hallberg-Rassy 342. Den får han imidlertid ikke før i 2008.
– Så 2007 kan bli et hardt år uten båt, sier han, og røper i en bisetning:
– Hallberg-Rassyen seiler jo ikke dårlig den heller, så det jo ikke sikkert at det blir helt slutt med regattaer...


Jon Arne Tobergsen, toer i fjor sammen med Jan-Helge Furnesvik, i en Elan 333, er også klar til ny dyst, foreløpig uten fastbestemt mannskap. Med på deltagerlisten er også den lommekjente ringreven Lars Erik Karlsen fra Svolvær, som i år som i fjor, seiler sammen med Knut Mellem i SULA BASSANA – Sweden Yachts 38en som han bor i året rundt.


TRACKING FOR FØRSTE GANG. For første gang vil alle båtene i Corponor-regattaen bli utstyrt med trackingbokser. Arrangøren har bestemt seg for å benytte Guard Systems og SEILmagasinets trackingsystem, hvilket vil gjøre det mulig å følge hele regattaen på Internett.
Ingen kommentarer: